'We zijn allemaal van nature een deel van een groter geheel. Door de manier waarop we naar onszelf kijken en met ons zelf omgaan, kunnen we die heelheid niet meer ervaren'.

 

We kunnen terugkeren naar onze heelheid door te werken aan ontspanning en bewustwording. 

Ik kan je daarbij coachen door mijn holistische technieken in te zetten. 

 

Op deze pagina som ik op uit welke mogelijkheden mijn behandelingen kunnen bestaan. Tijdens de sessie laat ik me leiden door mijn gevoel en jouw inbreng

 

 

Ontspannen en jouw stilte ervaren

 

Kan je je nog herinneren hoe het voelt om ontspannen te zijn en je vrij en vrolijk te voelen? Komt dat gevoel nog weleens voor?  Ik kan je met een geleide ontspanningsoefening naar je stilte brengen. Durf je je daaraan over te geven? Vaak zijn het onze gedachten die ons dat niet toestaan. Dat kan ook niet ineens maar is een pad wat je gaat bewandelen.

 

'In jouw stilte ligt het antwoord op vele vragen'

 

 

Energie herstellen 

 

Langdurige overbelasting en vermoeidheid die maar niet over gaat leidt tot uitputting. Alle energie bronnen staan leeg en je weet niet meer hoe je die aan moet vullen.  Het zenuwstelsel geeft signalen van overbelasting.

Een energetische massage over de kleding, ademtechnieken, magnetiseren door spanning af te voeren, een oliemassage op rug en voeten, geven een impuls om je eigen energie bronnen aan te vullen en je zelfhelend vermogen te herstellen.

 

 

 

Mediteren en visualiseren

 

Het komt voor dat we vast zitten in ons denken en beperkte of geen oplossingen zien voor situaties. Het is een uitdaging om daarin ruimte te gaan creëren. 

 

In het veld van Soul wat we uitleggen als gevoel, de fantasie, de beelden en de dromen ontstaat de disbalans in combinatie met Body en Mind. We voelen niet meer maar denken dat we voelen.

 

Eerst geeft het lichaam signalen bv. hoofdpijn of slecht slapen. Als we daar niets mee doen kan dat zelfs leiden tot meer chronische klachten. We komen in een overlevingsstrategie waar geen hulpbronnen meer beschikbaar lijken. 

Door te mediteren en naar visualisatieoefeningen te luisteren ga je zelf aan de slag om veranderingen aan te brengen en je weer in contact te brengen met wat je echt voelt. Er is een groot verschil in wat je denkt wat je voelt en wat je werkelijk voelt. Mijn energie en op jouw persoon gerichte oefeningen kunnen je daarmee helpen.  

 

 

Adembewustwording

 

Adem is er altijd en vergezelt ons het hele leven lang. Adem is leven en adem is groei. We ontdekken en onderzoeken de aandacht voor de adem. Dat klinkt eenvoudig maar is lastig omdat we dat niet gewend zijn. Het loslaten van gedachten is een pad naar bewustwording toe. 

 

De eerste stap is je bewust worden van de beweging van de adem. De vervolgstappen zijn daar bewust oefeningen mee te doen en de adem waar te nemen. Mijn geleide ademoefeningen helpen je daarbij en geven verrassende ervaringen in het lichaam. Aandacht en energie zijn voor mij samenwerkende componenten. Ben je aan het denken dan is je aandacht in je hoofd en gaat alle energie naar je hoofd toe. Als je in je lichaam bent met je aandacht dan ga je waarnemen en voelen en zakt je energie in je lichaam en word je je bewust van signalen uit het lichaam. Ook kan ik je de combinatie van ademritme en het gesproken woord leren om meer rust te krijgen.

  

'Waar je aandacht is daar is je energie' 

 

 

Mindfullness

 

Mindfullness betekent je bewust zijn van het NU. Op het moment dat je de adem waarneemt en zonder gedachten bent, ben je in het NU.     

We zijn eraan gewend om onze aandacht te richten op gisteren of morgen en dingen die buiten onszelf liggen. 

Gewaarwording is de groei van het bewustzijn om in het moment van het NU te zijn. Het is een pad naar een Mindfull leven. Je ontwikkelt je bewustzijn, gaat rust ervaren en ben in staat om met tegenslag om te gaan.

 

'Als je als een automatische piloot door het leven vliegt, mis je veel. Stop en sta stil. Er is alleen NU'

 

 

Communicatie met jezelf en de ander

 

Praten om te verwoorden is de meest voor de hand liggende manier om je ervaringen te uiten. En ook schilderen, tekenen, schrijven en zingen kunnen een plek krijgen in het proces naar heelheid.

Praten leidt tot bewustwording van je ervaringen en gedachten. Het is zinvol om een en ander 'op te schrijven' over wat je ervaart, zodat je later terug kan lezen wat je verandering is. Bij de individuele sessie praten we aan het begin en kan je verwoorden hoe het met je gaat. Bij de les in de yogastudio praten we na de laatste oefening in tweetallen of met de groep. Het delen van wat je ervaart en dat anderen dat ook doen is zinvol en leidt tot herkenning en contact met anderen.

 

 

 Etherische olie 

 

Sinds kort zijn etherische oliën op mijn pad gekomen die een ondersteuning kunnen geven bij je gezondheid en je pad van groei en verandering. 

De olie die hier naast staat bijvoorbeeld helpt ons om te begrijpen wat de verborgen betekenis van mentale of fysieke pijn is en helpt ons het los te laten.

Essentiële olie kan je inhaleren of verdampen in een olie diffuser. Of smeren op bv. chakra's en ook verdund innemen.

 

 

Samen met jou kan ik kijken of er iets bij je past om te proberen